Tom Flumé

Tom Flumé är tidigare elitsimmare och grundare av Moss & Noor. Idéen till varumärket fick han när han själv inte kunde finna produkterna han behövde. Tom Flumé är född 1985 och bor i Stockholm.

Tom har bakgrund inom digital affärsutveckling. Hjälpt stora svenska företag med digitala projekt inom försäljning och marknadsföring.

2021 sändes podcasten Tvålkungen, en serie om hur det är att starta bolag på riktigt. Av och med Gunnar Harrius.

2004 grundade han fotbollsklubben Vasastan BK.

Jag tror det är viktigt att följa sin idé fullt ut. Våga hålla fast vid sin vision. Det är ju egentligen en ganska privat angelägenhet. Något du värkt fram under timmar efter timmar av grubblerier. Helt plötsligt ska du visa världen vad du tycker är självklart. Många har fnyst åt min vision med Moss & Noor. Hade jag lyssnat på alla råd och tips jag fick när jag satte igång arbetet med företaget hade varumärket inte existerat idag.

The Apprentice Sverige

Tom Flumé är deltagare i The Apprentice SverigeTV4 med programledare Gunilla von Platen.

The Apprentice är realityprogrammet som gjort succé utomlands och som nu kommer till Sverige med premiär 9 mars på TV4 och TV4 Play. Företagsledaren och superentreprenören Gunilla von Platen leder det nya programmet där jakten om entreprenörsdrömmen står i centrum. Tolv hoppfulla entreprenörer kommer att tävla om att vinna Gunilla von Platens förtroende och slutligen en miljoninvestering i sin affärsidé. Men resan dit är fylld av spännande utmaningar och elva deltagare kommer längs vägen höra ”du får gå” och tvingas lämna The Apprentice Sverige.

Gunilla von Platen

Gunilla von Platen är programledare för The Apprentice Sverige.

Gunilla von Platen grundade tillsammans med Jim Huzell kundserviceföretaget Xzakt Kundrelation år 2000. von Platen var från starten företagets VD, men lämnade VD-uppdraget 2010 och var därefter arbetande styrelseordförande. Gunilla von Platen var från 2004 ensam ägare av Xzakt Kundrelation. Företaget har cirka 300 anställda med kontor i Stockholm, Skellefteå och Gävle och fanns tidigare även i Trollhättan och Åbo. År 2017 sålde hon företaget till riskkapitalbolaget Altor.

von Platen har varit styrelseledamot i Cision. Sedan 2017 är von Platen delägare och styrelseledamot i Transcom Worldwide S.A. Hon är också en av ambassadörerna för hjälporganisationen Hand in Hand.

Gunilla von Platen var sommarvärd i Sveriges Radio P1 den 20 juli 2007 och 19 Juli 2020. Hon medverkade även i SVT:s program Draknästet som sändes under våren 2009.

I februari 2020 kom Gunilla ut med sin biografi ”Draken i rummet ” som publicerades av Albert Bonniers förlag.